Villkor, föreskrifter och integritetspolicy

Om Silfver by Borg

Företaget har sitt säte i Långasjö. Företagets postadress är Harebo 128.

Önskar du att komma i kontakt med mig, skicka ett meddelande genom webbformuläret på hemsidan med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör jag av mig inom kort.

Beställning

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress.

Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta mig via webbformuläret på hemsidan.

De produkter det står beställningsvara på och är slut i lager går att beställa genom webbformuläret. Kontakta mig då och skriv produktnummer på smycket du vill beställa. Var vänlig skriv även mått, längd eller storlek du önskar på smycket. 

Vill du ha ett personligt smycke med egen text så går det också bra att beställa. Eller om du har ett eget önskemål på smycke kan du bifoga en bild så gör jag en överläggning om det skulle vara möjligt. 

Leverans

Mina normala leveranstider är 4-7 dagar. Ska en produkt tillverkas kan leveransen ta upp till 14 dagar. Vid högtider som t ex vid jul kan leveranstiden vara något längre, om så är fallet kontaktar jag dig. 

Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att jag har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta mig genom webbformuläret på hemsidan.

Det finns möjlighet att hämta upp varan direkt hos mig i smedjan eller i butiken som finns på samma adress, Harebo 128, 361 95 Långasjö

Priser

Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms. 

Ångerrätt

Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt. Vid specialtillverkade produkter sker en överläggning mellan dig och mig om ångerrätten gäller. Då går vi igenom om produkten åter kan säljas eller om det behövs smältas om. Jag har möjlighet att smälta om silver men det kräver mycket arbetstid. Så det beror på hur personligt och avancerat smycket är.  

Hur du använder din ångerrätt:

Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till mig genom webbformuläret på hemsidan. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.

Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till mig.

Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.

På återbetalningsbeloppet förbehåller jag mig rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

Ångerrätten gäller inte vid: 

Överläggning sker mellan mig och dig, läs under ångerrätt.

Bytesrätt

Jag vill självklart att du ska bli nöjd med ditt köp. Behöver du byta storlek på ex ring eller kedja står vi för returfrakten. Jag ser helst att det returneras i samma förpackning som det ankom i. 

Reklamation och klagomål

Jag besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar jag mig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet. Då varje produkt är handgjort kan det finnas variationer mellan produkterna. Inget smycke är exakt likt. Det är lite av tjusningen att varje smycke blir unikt. Jag rekommenderar att köpa maskintillverkade produkter eller maskingraverade produkter vid t ex bokstavsstämpling om man vill ha smycket 100% perfekt.

Du måste alltid kontakta mig för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.

Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

Hur går du tillväga vid reklamation?

Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till mig. Kontakta mig genom webbformuläret på hemsidan där anger du ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet.

Om det inte lyckas mig att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar jag dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Jag står för returfrakt vid godkända reklamationer.

Jag förbehåller mig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer jag riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

Ansvarsbegränsning

Jag tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten. 

Jag accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.

Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför min kontroll.

Produktinformation

Jag reserverar mig för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Jag garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Jag försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt. Då det är hantverk kan det skilja någon mm på produkterna när det visas att fler finns i lager eller inte vara 100% perfekta. Jag rekommenderar då istället att köpa maskintillverkade silversmycken. Allt material som används är i silver 925, 830 eller 999. Produktens silverhalt står vid varje kategori. De kedjor som kostar 100SEK är bättre begagnade och säljs oavsett längd, tjocklek samt sort till samma pris då vi värnar om återbruk och tycker det är synd att smälta ner helt fungerande produkter.  Det står då kedjor återbruk som produkt i kategorin Silverkedjor. 

Information om Cookies

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.